onsdag 5 december 2012

Vitchokladpannacotta med kaksmulor och hallonsås

Eftersom jag inte har någon tid i världen just nu för att baka så lägger jag upp ett gammalt recept.

Vitchokladpannacotta:

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 dl socker
4 gelatinblad
250 g vit choklad

Hallonsås:

7 dl hallon
1 dl florsocker
1 krm vaniljsocker
1 msk vitt matlagsvin

ca 4 digestive eller andra kakor

1. Lägg gelatinbladen i blöt. 
2. Koka upp grädden och mjölken i en kastrull. Tillsätt socker och choklad. 
3. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg i kastrullen. Rör om tills de har smält.
4. Krossa digestiven och ha i botten på varje glas. Häll upp pannacottasåsen i portionsglas och låt stela i kylen i ett par timmar.
5. Koka upp hallon tills det blir en "såsig" konstistens. Sila bort kärnorna med en finmaskig sil om du vill, det går bra att ha kärnorna kvar. Tillsätt vin, florsocker och vaniljsocker. Låt såsen svalna och ha sen över pannacottan.

                  
Ursäkta tråkig bild, men det var två år sedan den togs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar