lördag 1 december 2012

Chokladcupcakes med mockafrosting och bounty

Det här är en cupcake för alla som gillar mörk choklad (och mycket choklad. . . ). Vill du inte ha den lika besk/mastig som den kan uppfattas av vissa så använd bara en choklad med mindre kakaohalt.

Bountycupcakes:

1 dl kokosflingor
75 g mörkchoklad
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,75 dl kokosmjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
1 bounty/cupcake (alt. 1/2 för mindre cupcakes)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta kokosflingorna i en stekpanna tills de fått lite färg (när de väl börjat fått färg går det snabbt, så passa noga).
3. Smält chokladen över vattenbad, ställ av och låt svalna.
4. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
5. Smält smöret, ha i kokosmjölken och blanda med äggsmeten.
6. Blanda de torra ingredienserna (vetemjöl, bakpulver och salt) och ha i smeten.
7. Tillsätt den smälta chokladen, kokosflingorna, kakao och kaffet.
8. Ha i smeten i formar och fyll cirka 2/3. Har du en muffinsplåt är det jättebra att lägga i formarna så att de inte viker ut sig, använd annars dubbla formar.
9. Ha i en bounty/en halv i varje muffins och grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter (prova med en sticka, den ska vara relativt torr)
10. Låt muffinsarna svalna ordentligt innan du har på frostingen, annars smälter den.

Frosting:

60 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphiaost
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g mörk choklad (60-70%)

1. Blanda samman smöret (som ska vara mjukt) med Philadelphiaosten. 
2. Ha i vaniljsockret och 3 dl florsocker. 
3. Smält chokladen försiktigt över vattenbad och tillsätt när den svalnat i frostingen.
4. Ska du färga din frosting med karamellfärg kan det behöva tillsättas ytterligare florsocker så frostingen inte blir för rinnig. Jag brukar testa "snurra" smeten lite med en sked. Håller den "formen" så är den inte för rinnig. 
5. Nu är det bara att spritsa och garnera precis som du vill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar