lördag 22 december 2012

Saffransbiscotti

Farligt goda saffransskorpor som är perfekta att bjuda på eller ge bort i present på julen! Slå in i cellofan och knyt en fin röd rosett runt. 

Saffransbiscotti:

150 g smör
1 g saffran (2 kuvert)
3 st ägg
2 dl socker
7,5 dl vetemjöl
2,25 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl hela mandlar
Skalet från 0,5 apelsin

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och ha i saffranet.
3. Häll smöret i en bunke och tillsätt äggen.
4. Finriv apelsinskalet och tillsätt i smeten.
5. Blanda vetemjölet, sockret, bakpulvret, vaniljsockret och mandeln separat och ha i det i bunken.
6. Dela upp degen i 3 längder och lägg dem på en plåt.
7. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Ta ut dem och skär i ca 1,5 cm tjocka bitar. 
8. Stäng av ugnen och låt dem torka i eftervärmen.



Visst blev det fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar