Kombinationen mint och choklad funkar alltid bra tycker jag och dessa tryfflar är inget undantag! Perfekt att bjuda på på julafton.
Polkagristryffel
200 g mörkchoklad
Polkagristryffel
200 g mörkchoklad
1 dl grädde
Några droppar pepparmintsarom
1 msk honung
1 msk honung
1 dl hårt krossade polkagrisar
Polkagriskross och florsocker till rullning
Gör så här:
1. Finhacka chokladen och häll i bunke.
2. Koka upp grädde och honung i en kastrull och ha det sedan över chokladen. Rör om tills det smält.
3. Tillsätt pepparmintsaromet och de krossade polkagrisarna.
4. Häll i en liten bunke/skål, täck med folie och låt stå ett par timmar i kylen tills det stelnat.
5. Skär chokladen i lagom stora kuber som du sedan rullar till bollar. Det gäller att rulla snabbt så chokladen inte smälter. Florsockra händerna efter varje "rullning".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar