lördag 22 december 2012

Polkagristryffel / Minttryffel

Kombinationen mint och choklad funkar alltid bra tycker jag och dessa tryfflar är inget undantag! Perfekt att bjuda på på julafton.

Polkagristryffel

200 g mörkchoklad
1 dl grädde
Några droppar pepparmintsarom
1 msk honung
1 dl hårt krossade polkagrisar 

Polkagriskross och florsocker till rullning

Gör så här:

1. Finhacka chokladen och häll i bunke.
2. Koka upp grädde och honung i en kastrull och ha det sedan över chokladen. Rör om tills det smält.
3. Tillsätt pepparmintsaromet och de krossade polkagrisarna. 
4. Häll i en liten bunke/skål, täck med folie och låt stå ett par timmar i kylen tills det stelnat. 
5. Skär chokladen i lagom stora kuber som du sedan rullar till bollar. Det gäller att rulla snabbt så chokladen inte smälter. Florsockra händerna efter varje "rullning". 
6. Rulla sedan bollarna i florsocker blandat med polkagriskross.

Förvaras bäst i kyl i exempelvis en burk och håller då i ca en vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar