söndag 16 december 2012

Kokos- och limesorbet

En supergod sorbet som för tankarna till varmare platser. . . Serverade denna på min 18-årsmiddag igår! Blev väldigt nöjd med den om jag får säga det själv.   

Kokos- och limesorbet för ca 8 personer (8 kulor):

1,5 gelatinblad
3,5 dl sockerlag (hälften vatten, hälften socker)
400 g kokosmjölk
1 dl limesaft (ca 2-3 lime)

Frukter att ha vid sidan av (jag hade ananas, mango och jordgubbar)

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i blöt (kallt vatten).
2. Koka upp 1,75 dl vatten med 1,75 dl socker. Sockerlagen är färdig när sockerkristallerna löst sig. 
3. Tillsätt gelatinet, rör om tills det smälter. Ställ av plattan och låt svalna en stund.
4. Ha i kokosmjölken och limesaften.
5. Kör i glassmaskin och ställ in i frysen. Har du ingen glassmaskin fungerar det att ställa in den i frysen, så länge du rör om lite då och då (viktigt så sorbeten inte skär sig).
6. Skär upp frukt att ha till. Jag serverade desserten i ananaser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar