söndag 23 december 2012

Hallontryffel

Ännu en god tryffel som jag rekommenderar att göra till jul, eller när som helst egentligen. Lätt som en plätt och otroligt gott.

Hallontryffel:

200 g mörk choklad
3 dl frysta hallon
0,5 dl socker
30 g smör
1 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Finhacka chokladen och häll i en bunke.
2. Lägg hallonen i en kastrull och värm dem tills det blivit en sås.
3. Tillsätt grädde smör och socker och låt koka upp.
4. Ha i detta i bunken över chokladen och rör om tills det smälter. Det går också bra att sila ner hallonröran för att få bort kärnorna, jag valde dock att behålla dem eftersom de ger mer smak. 
5. Ställ in i kyl i ett par timmar, ta sedan ut dem och skär dem i kuber. Rulla dem snabbt till lagom stora bollar. Florsockra händerna mellan rullningarna.
6. Rulla bollarna i kakao.

Förvaras bäst tätt förslutet i kyl. Håller då i ca en vecka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar