En somrig jordgubbsmousse så här mitt i vintern. Varför inte?
Jordgubbsmousse:
2 st gelatinblad
300 g färska jordgubbar
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 äggvita
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Snoppa av jordgubbarna och mixa dem med florsockret.
3. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta tillsammans med en liten del av jordgubbssmeten i en kastrull. Ställ av plattan och låt svalna. Ha i gelatinet i resten av jordgubbarna.
4. Vispa grädden och tillsätt jordgubbarna.
5. Vispa äggvitan hårt och vänd försiktigt ner den i smeten.
6. Häll upp i portionsskålar, täck över och låt stå i kylen i ca 1 timme.
7. Dekorera med jordgubbar och lite limeskal. (Godast är självklart färska jordgubbar, men här tog dock mina slut).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar