torsdag 13 december 2012

Adventskaka / Saffranskaka

Vad passar inte bättre nu i juletider än en god saffranskaka? Ett plus är att den är enkel att göra och går relativt snabbt!

Ingredienser:

200 g smör
1 g saffran (2 kuvert)
1 sockerbit
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
florsocker till garnering

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och ställ av plattan.
3. Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten i en mortel och ha det sedan i smöret. Tillsätt även mjölken.
4. Vispa ägg och socker vitt och poröst och häll i smörblandningen i äggsmeten. 
5. Blanda mjöl och bakpulver noga och tillsätt i smeten.
6. Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter och ha i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
7. Låt kakan svalna och sila på florsocker vid servering. 

(Vår kaka blev lite platt pga att vi ersatte vetemjöl med glutenfritt mjöl)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar