måndag 24 december 2012

Pepparkakscupcakes

God jul alla glada! Det är väl ingen som ställer sig i köket och bakar nu men jag ville ändå lägga upp lite fina cupcakes som jag gjorde igår. Har ju fått lite dille över cupcakes eftersom det är så roligt att spritsa och dekorera. De blir ju hur söta som helst... Denna gång gjorde jag en julig variant, i form av julgranar helt enkelt. 

Hoppas ni får en god jul!

Pepparkakscupcakes:
(ca 12 stora)

125 g smör
1,5 dl mjölk
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 msk pepparkakskrydda (eller om du vill blanda ihop kryddorna själv: 1 msk ingefära, 1 msk kanel, 0,5 msk kardemumma, 0,5 msk kryddnejlika)

1. Smält smöret och ställ av plattan. Tillsätt mjölken.
2. Vispa ägg och socker och farinsocker poröst och rör ner smör- och mjölkblandningen.
3. Blanda samman vetemjölet, bakpulvret, saltet och pepparkakskryddan och rör försiktigt ner i äggsmeten. Blanda till en jämn smet.
4. Lägg cupcakesformar i en muffinsplåt (eller använd dubbla formar). Fyll med smet till lite mer än hälften av formerna. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller när provstickan är "torr".

Frosting:

50 g mjukt smör
200 g Philadelphiaost
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Valfritt färgämne (karamellfärg kan göra frostingen rinnig om man har i för mycket, därför rekommenderas pastafärg som är drygare)

1. Vispa smöret mjukt och blanda med Philadelphiaosten till en jämn smet. 
2. Ha i vaniljsockret och tillsätt florsocker lite i taget. 

Känns det för rinnigt kan du tillsätta lite till florsocker. Lite potatismjöl kan också göra smeten fastare (ha dock inte i för mycket så det börjar smaka mjöl...)

Spritsa och dekorera sedan hur du själv vill! Snöflingorna finns att köpa på Lagerhaus, men även vanliga mataffärer.



På fina nya cupcakesstället

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar