tisdag 26 februari 2013

Fryst cheesecake med oreobotten

Ugnscheesecake i all ära men inget slår faktiskt en fryst cheesecake! Perfekt som dessert eller på fikabjudningar. Detta recept är för en lite högre cheesecake (alltså mer smet) eftersom jag tycker det ser så mycket snyggare ut. 

Fryst cheesecake med oreobotten

75 g smör
1 paket Oreokakor (ca 150 g)

300 g Philadelphiaost
2,5 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1,5 dl socker
5 små ägg eller 4 stora

Hallon
100 g mörk choklad

Gör så här

1. Krossa oreokakorna med en mortel till en fin smulblandning. 
2. Tillsätt smält smör och tryck sedan ut i en form med avtagbar botten. Ställ in i frysen.
3. Dela upp äggen i vitor och gulor i två olika bunkar. Det är viktigt att det inte kommer någon gula eller vatten etc. i vitorna.
4. Vispa gulorna tillsammans med sockret och vaniljsockret och mosa därefter i Philadelphiaosten. Blanda till en jämn smet.
5. Vispa vitorna hårt med elvisp och ha sedan i dem i ostblandningen.
6. Vispa grädden lagom tjock och vänd försiktigt ner i ostblandningen. Rör om till en jämn smet.
7. Ta ut formen ur frysen och ha i cheesecakeblandningen. Låt stå i frysen i minst 4 timmar.
8. Ringla på smält choklad och ställ in en snabbis i frysen igen. Ta ut den ur frysen ca 20 minuter innan servering och dekorera med hallon.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar