onsdag 6 februari 2013

Nougatrutor

Idag fick jag bakryck, så jag tittade vad vi hade i kylen och hittade lite nougat som jag tänkte att man kunde göra något kul med! Så jag slängde ihop något som kallas för nougatrutor. De blev riktigt goda och det är nästan som att äta godis faktiskt. Ett plus är att de är snabba och enkla att göra.


(Som ni märker förresten är bloggen under construction just nu och den är inte klar än... Så ursäkta om den ser lite konstig ut då och då.)


Nougatrutor

50 g smör
4 dl havregryn
0,5 dl socker
4 msk ljus sirap
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl

200-250 g nougat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Smält smöret och ställ av plattan.
3. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt sedan havregryn, socker, sirap och smöret.
4. Klä en mindre ugnsform (som störst 20 x 30 cm) med bakplåtspapper och tryck ut smeten platt och fin.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-12 minuter eller när ytan fått en gyllenbrun färg.
6. Hyvla eller skär över smala nougatbitar så att de smälter över kakan. Låt stelna i kyl.


Tänkte att det vart fint med ett nougathjärta ovanpå nu när det snart är Alla hjärtans dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar