onsdag 13 februari 2013

Valentine cupcakes

Imorgon är det ju Alla hjärtans dag så jag var så klart tvungen att baka Alla hjärtans dag-cupcakes. Det fick bli chokladcupcakes med nutellafyllning och vitchokladfrosting. SÅ gott. Chokladhjärtana är av mörk choklad som jag spritsat ut med en liten rund tyll och låtit stelna. Testade att göra små rosor som frosting den här gången och det var lite trixigt faktiskt men blev ju rätt bra till slut! Kanske ska lägga upp en video på lite olika spritsningstekniker någon gång?? Det är ju så himla kul att spritsa alltså.

Hoppas ni får en trevlig Alla hjärtans dag!

Valentine cupcakes

75 g mörkchoklad
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
Nutella

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen över vattenbad, ställ av och låt svalna.
3. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt (lättast med elvisp).
4. Smält smöret, ha i mjölken och blanda med äggsmeten.
5. Blanda de torra ingredienserna (vetemjöl, bakpulver, kakao och salt) och ha i smeten.
6. Tillsätt den smälta chokladen och kaffet.
7. Ha i smeten i formar och fyll cirka 2/3. Använd muffinsplåt eller dubbla formar för att formarna inte ska vika ut sig.
8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (prova med en sticka, den ska inte vara allt för kladdig)
9. Låt muffinsarna svalna och gör därefter hål i mitten som du fyller med nutella. 

Vitchokladfrosting:

60 g mjukt smör
200 g Philadelphiaost
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad

1. Blanda samman det mjuka smöret med Philadelphiaosten. 
2. Ha i vaniljsockret och 3 dl florsocker. 
3. Smält chokladen försiktigt över vattenbad och tillsätt när den svalnat i frostingen.
4. Ska du färga din frosting med karamellfärg kan det behöva tillsättas ytterligare florsocker så frostingen inte blir för rinnig. Jag brukar testa "snurra" smeten lite med en sked. Håller den "formen" så är den inte för rinnig. 
5. Nu är det bara att spritsa och garnera precis som du vill! Blir frostingen för rinnig är det bara stoppa in spritsen i kylen ett tag och köra igen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar