lördag 23 februari 2013

Scones

Här kommer ett recept på de perfekta sconesen till frukosten, brunchen eller eftermiddagsfikat! Att bjuda på scones är alltid uppskattat! Servera med färskost, marmelad eller varför inte en god och stark ost? Hemligheten med saftiga scones är att använda filmjölk eller yogurt i smeten. 

Scones

130 g smör eller margarin
8 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl filmjölk eller yogurt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke.
3. Tillsätt smöret skuret i kuber och filmjölken/yogurten. Knåda (inte alltför länge) till en fin deg.
4. Dela degen i 3 delar som du sedan formar till ca 20 cm runda scones. Skär varje scone i fåror som ett kryss. Picka lite hål på sconesen med en gaffel. 
5. Grädda på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen i cirka 13-15 minuter eller tills de fått fin färg. Bryt/skär isär sconesen och servera dem rykande färska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar