Här kommer ett recept på de perfekta sconesen till frukosten, brunchen eller eftermiddagsfikat! Att bjuda på scones är alltid uppskattat! Servera med färskost, marmelad eller varför inte en god och stark ost? Hemligheten med saftiga scones är att använda filmjölk eller yogurt i smeten.
Scones
130 g smör eller margarin
8 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl filmjölk eller yogurt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke.
3. Tillsätt smöret skuret i kuber och filmjölken/yogurten. Knåda (inte alltför länge) till en fin deg.
4. Dela degen i 3 delar som du sedan formar till ca 20 cm runda scones. Skär varje scone i fåror som ett kryss. Picka lite hål på sconesen med en gaffel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar