söndag 31 mars 2013

Påskiga brownie cake pops

Testade att göra cake pops för första gången! Väldigt enkel grund, lite trixigare att doppa och dekorera fint bara. Men det var väldigt roligt, så detta kommer jag nog absolut göra igen! Goda blev dem också.

Brownie cake pops (ca 20 st):

250 g brownies (gör själv eller köp färdiga)
70 g Philadelphiaost
Choklad till doppning
Ev. karamellfärg till färgning
Strössel och sugarpaste till dekoration
Olja
Klubbpinnar

Gör så här:

1. Smula sönder browniesarna och mosa i Philadelphiaosten. Knåda till en jämn deg.
2. Rulla dem till små ägg och ställ in på bakplåtspapper i frysen.
3. Smält chokladen över vattenbad. Färga den vita chokladen gul om du vill göra gula ägg. Tillsätt lite olja för att göra chokladen smidigare och tunnare.
4. Doppa toppen av klubbpinnen innan du trycker i den i det kalla chokladägget. Doppa den i choklad och låt rinna av innan du sätter den i cakepopshållare (går att göra själv av kartong).
5. Dekorera efter en stund när du ser att chokladen är på väg att stelna (den får dock inte ha stelnat helt). Förvara i kyl.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar