Detta recept är för riktigt stora och härliga blåbärsmuffins! Har du lite mindre formar är det bara att köra dem en liten kortare stund i ugnen.
Blåbärsmuffins (18 stora)
200 g smör
4 ägg
2,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
4 dl röd mjölk
8 dl vetemjöl
4 dl bakpulver
0,5 tsk salt
Skalet av en citron
300 g blåbär
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst (lättast med elvisp).
3. Smält smöret och ha i mjölken och rivet citronskal. Tillsätt i äggsmeten och rör om.
4. Blanda mjölet, bakpulvret och saltet i en separat bunke och rör sedan ner i smeten. Blanda till en jämn och fin smet.
5. Sätt formarna på en plåt och varva blåbär och smet när du fyller dem. Fyll dem till 2/3 av formen.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått lite färg. Låt dem svalna innan du lägger dem i påsar. Kan även frysas in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar