fredag 22 mars 2013

Nyttiga scones med fullkornsdinkel & kvarg

Jag hade inte stora förväntningar på dessa då de inte innehåller vetemjöl överhuvudtaget och knappt smör vilket är bland de viktigaste ingredienserna i scones enligt mig. Vad fel jag hade! De blev faktiskt över förväntan och riktigt goda måste jag säga. Try it!

Scones med fullkornsdinkel och kvarg (8 st):

3 dl fullkornsdinkel
0,5 dl mandelmjöl, kokosmjöl, rismjöl eller motsvarande
2 tsk bakpulver
1 tsk salt 
1 dl kvarg eller kesella
1,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
Solrosfrön eller andra frön

Gör så här: 

1. Smält smöret och blanda med kvarg, mjölk och ägg.
2. Blanda de torra ingredienserna separat och tillsätt sedan dem under omrörning i smeten. 
3. Ställ degen i kylskåp medan ugnen värms (225 grader) så blir den lättare att forma sedan.
4. Forma till två rundlar som du plattar till lite lätt. Skär sedan ett kryss över och strö på fröna. Grädda i 15 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg. Serveras nybakade med t.ex. Philadelphiaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar