torsdag 28 mars 2013

Påskcupcakes / After Eight-cupcakes

Mars har verkligen flygit förbi och vi är redan inne i påsktider! Detta måste så klart firas med lite påskcupcakes. Blommorna har jag gjort av vit sugarpaste med flower cutters som jag köpt på Panduro. Blev himla fint tycker jag. Och de var så klart inte bara fina utan också väldigt goda. Perfekta att bjuda på på påskmiddagen!

Påskcupcakes / After Eight-cupcakes (12 st):

150 g smör
2 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
1 dl kvarg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 krm salt

18 st After Eight

Vaniljfrosting:

60 g mjukt smör
200 g Philadelphiaost
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Några droppar gul hushållsfärg (med pastafärg blir det allra bäst)

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 175 grader (varmluft). 
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt.
3. Smält smöret och låt svalna. Rör ner smör, gräddfil och kvarg i äggsmeten.
4. Blanda de torra ingredienserna separat och tillsätt sedan i smeten.
5. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt (har du ingen sådan kan du ta dubbla muffinsformar på en vanlig plåt) och fyll dem till 1/4.
6. Lägg 1 After Eight i varje form och fyll på med smet till 2/3 av formen. Tryck sedan ner några mindre bitar After Eight i varje form. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (eller när provstickan inte längre blir kladdig). Låt dem svalna.

7. Mosa ihop philadelphiaosten med det mjuka smöret och rör till en jämn smet.
8. Rör ner vaniljsocker och florsocker och rör om. Tillsätt hushållsfärgen. Lägg frostingen en stund i kylen innan du spritsar ut den på muffinsarna.
9. Dekorera med sugarpasteblommor som du fäster gula sockerkulor på i mitten. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar