söndag 4 november 2012

Nonstop cookies

Bakade lite kakor igår med mina sisters. Kanske inte att rekommendera dock då ungefär hälften av degen åts upp, haha. 
Denna cookie är en variant av chocolate chip cookies, fast med nonstop i stället för mörkchoklad. Jag har fortfarande inte hittat det perfekta receptet på dessa kakor. Antingen blir de för hårda, för mjuka, för söta. . . . Men det här receptet var ändå helt okej måste jag säga, även fast de blev lite söta för min smak. Vi använde både nonstop och smarties, men smartiesarna tappade tyvärr färgen och sprack i ugnen så nästa gång blir det bara nonstop! 

Nonstop cookies, 20-25 st

175 g smör
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 påse Nonstop

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa sedan ihop det med farinsockret och strösockret.
3. Tillsätt ägget samt äggulan och vispa om.
4. Blanda ihop vetemjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en separat bunke innan du har i det i smeten.
5. Ha i nonstopen i smeten och rör om (alternativt tryck i dem senare när du format kakorna)
6. Forma till runda kakor så stora du vill ha dem. De växer lite i ugnen så sätt dem inte för tätt. 
7. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem i en tätt förslutet burk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar