söndag 11 november 2012

Chokladmousse

Är det något jag verkligen inte kan motstå så är det choklad i alla dess former. Och vad smakar bättre än en god chokladmousse? Chokladmoussen i sig kan bli för mastig för många, därför brukar jag garnera med lite syrliga bär!

Chokladmousse för 4 personer:

100 g mörk kvalitétschoklad
2 äggulor
0,5 dl kaffe
0,5 dl florsocker
2,5 dl vispgrädde
Bär, som till exempel blåbär eller hallon

1. Smält chokladen över ett vattenbad på svag värme. Låt chokladen svalna.
2. Tillsätt äggulorna under omrörning. (Här är det viktigt att chokladen verkligen har svalnat av, annars kan äggulorna koagulera)
3. Rör ner kaffe och florsocker.
4. Vispa grädden lagom hårt och vänd försiktigt ner i chokladsmeten.
5. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i ett par timmar.
6. Garnera med exempelvis blåbär eller hallon. 
Bon appetit!

 Ursäkta dålig bildkvalitét

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar