onsdag 7 november 2012

Kladdkaka med After Eight

Den här kladdkakan är ett perfekt fika när man varken orkar eller har tid att baka något avancerat. Den är egentligen precis som en vanlig kladdkaka fast med världens godaste mintchoklad i - After Eight.

Kladdkaka med After Eight:

2 ägg 
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
2 dl vetemjöl
200 g smält smör
cirka 15 bitar After Eight
Florsocker till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och ta av från plattan.
3. Smält mintchokladen över vattenbad under uppsikt. Det är inte så kul om den bränns. Rör sedan i den i smöret.
4. Blanda äggen med sockret och tillsätt därefter vaniljsockret, kakaon samt mjölet och sedan smörchokladsmeten.
6. Smörj eller bröa en liten/mellanstor form och ha i smeten.
5. Grädda i cirka 25-35 minuter eller så kladdig du vill ha den!

Sila över lite florsocker innan servering (när kakan svalnat)

Jag har bakat kladdkaka med After Eight ett par gånger tidigare men tror tyvärr inte jag tagit några bilder någon gång. Så det får ni klara er utan helt enkelt!


Ett tips för att det inte ska bli för mastigt är att ha lite fräscha hallon vid sidan av!


Update! Fick reda på att det är kladdkakans dag idag (7 nov) precis efter jag postat inlägget. Haha! Fullträff helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar