söndag 14 oktober 2012

Chokladbiscotti

Biscotti di Prato, också kallade Cantuccini, är gudomliga italienska skorpor som kan bakas på en mängd olika vis. Här har jag doppat dem i choklad vilket blev supergott. Jag använde mörkchoklad men man kan självklart även använda ljus och vit choklad.

Ingredienser Chokladbiscotti:
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl mandlar
300 g mörk choklad

Gör så här:
1. Rör samman mjukt smör, socker och vaniljsocker.
2. Ha i äggen under omrörning
3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke.
4. Hacka mandlarna grovt (lite mindre än halvor) och ha i dem och mjölblandningen i äggsmeten. Knåda ihop till en jämn deg.
5. Dela degen i tre längder. De växer lite men inte jättemycket så gör dem lite mindre än du vill att slutresultatet ska vara.
6. Grädda längderna på 175 grader i ugnen i cirka 20-25 minuter. 
7. Skär genast upp längderna i bitar om cirka 2 cm eller önskad bredd och ställ genast tillbaka in i ugnen att torka i eftervärmen. Detta kan ta olika lång tid beroende på ugn och tjocklek på skorporna. För mig tog det cirka två timmar. Skorporna är klara när de torkat helt i mitten.
8. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa sedan skorpornas ändar i chokladen. Lägg på bakplåtspapper för att stelna. Vill du att de ska stelna snabbare lägger du in dem i kylen.

Boun appetito!



1 kommentar: