söndag 23 september 2012

Frozen Lemoncurd Cheesecake

Fryst cheesecake är helt klart det bästa jag vet och också nog det jag bakat mest i mitt liv. Det är i princip omöjligt att misslyckas med en frozen cheesecake.

Grundrecept för fryst cheesecake:

2 st ägg
1 dl socker
200 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
8 Digestivekex

Lemoncurd:

2 citroner
2 ägg
4 dl florsocker
75 g smör

1. Dela upp äggen i gulor och vitor och lägg i olika bunkar. 
2. Vispa tillsammans med socker och vaniljsocker och ha sedan i Philadelphiaosten. Rör tills det blir en jämn smet.
3. Vispa vitorna till ett hårt skum och tillsätt i ostsmeten.
4. Vispa grädden lagom hårt och vänd försiktigt ner i smeten.
5. Mosa digestivekexen till en fin smulblandning och lägg den i en form med löstagbar kant. Pressa ihop den så att det blir en hård botten. Vill du ha den tjockare tillsätter du bara mer digestive.
6. Häll därefter i cheesecakesmeten i formen och lägg in den i frysen. Där ska den vara i minst 4 timmar  innan den är klar att servera.

7.  Pressa saften ur citronerna och lägg i en liten kastrull.
8. Tillsätt ägg och florsocker och koka upp för att sedan sjuda på låg temperatur tills den tjocknat. Glöm inte att röra under tiden.
9. Tillsätt smöret (helst skuret i tärningar så det smälter lättare) och ta av kastrullen från plattan.
10. Ställ in curden i kylen och låt den kylas av innan du har den över cheesecaken.
11. Dekorera valfritt, med till exempel björnbär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar