torsdag 11 april 2013

Nyttig hallonlakritsglass

Här kommer ett recept på en lite nyttigare variant av glass, i smakerna hallon och lakrits. Steviasocker är en kalorisnålare variant av socker, men som ger samma goda smak. Det går även bra att använda t.ex. agavesirap för att söta glassen.

Måste för övrigt köpa en glassmaskin! Det blir så mycket bättre i en sån... Den blir inte så där krämig och "slät" som man vill ha den om man bara stoppar in i frysen.

Ingredienser (3 port):

4 st äggulor
1 dl grädde
2 dl kvarg
2 msk steviasocker
1 tsk lakritspulver
3 dl hallon

Gör så här: 

1. Vispa äggulor separat i en bunke. Gör likadant med grädden.
2. Mixa ihop bären med kvargen. Tillsätt sockret.
3. Vänd ner äggulor samt grädden i bär- och kvargblandningen. Tillsätt till sist lakritspulvret och rör runt ordentligt.
4. Vänd ner i glassmaskin och kör den tills den blir krämig och härlig.


(Obs, denna glass är ej gjord i glassmaskin)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar