söndag 7 april 2013

Chocolate chip cupcakes

Chocolate chip cupcakes - det bästa av två världar helt enkelt! Mycket goda, dock rätt mastiga så jag rekommenderar att göra dem små. 

Chocolate chip cupcakes:

150 g smör
2 st ägg
0,75 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
1 dl kvarg/kesella
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g mörkchoklad

Chokladfrosting:

60 g mjukt smör
200 g Philadelphiaost
2 dl florsocker
100 g mörkchoklad

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 175 grader (varmluft). 
2. Vispa ägg, socker, farinsocker och vaniljsocker vitt och luftigt.
3. Smält smöret och låt svalna. Rör ner smör, gräddfil och kvarg i äggsmeten.
4. Blanda de torra ingredienserna separat och tillsätt sedan i smeten. Hacka chokladen grovt och rör i.
5. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt (har du ingen sådan kan du ta dubbla muffinsformar på en vanlig plåt) och fyll dem till 1/4.
6.  Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (eller när provstickan inte längre blir kladdig). Låt dem svalna.

7. Mosa ihop philadelphiaosten med det mjuka smöret och rör till en jämn smet.
8. Rör ner vaniljsocker och florsocker och rör om. Smält chokladen och låt svalna en stund. Tillsätt i smeten. 
9. Lägg frostingen en stund i kylen innan du spritsar ut den på muffinsarna. Dekorera!

2 kommentarer:

  1. Måste baka detta inom en snar framtid. FYFAN VAD GOTT

    Bästa Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Do it darling!! Dom är himmelska :D

      Radera